Türkiye'den binlerce kişiye İngiltere'de çalışma imkanı! İsteyen eşini ve çocuğunu da götürebilir

İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla sonlanan Ankara Anlaşması daha ileri seviyede olan yeni bir vize türü olan Scale-up açıkladı. İngiltere'de çalışmak isteyenler Scale-up vizesinin şartları daha kolay karşılanabiliyor.

Son Güncelleme:

İngiltere’de hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak içi ‘scale-up’ isimli bir vize türü açıklandı. Scale-up vizesi, diğer vize türlerinden kriterlerinin daha kolay karşılanabilir olma özelliği ile ayrılıyor. Scale-up kategorisine giren bir işyerinden en az 6 aylık iş teklifi alan kişiler bu vize türüne başvurabiliyor ve kabul almaları halinde İngiltere’de 2 yıllık oturum elde edebiliyor. Bir işyerinin scale-up kategorisinde sayılması için cirosunu veya çalışan sayısını 3 yıl boyunca her yıl yüzde 20 oranında büyütmüş olması şartı aranıyor.


Aynı şekilde 3. yılın başında şirketin en az 10 çalışanı olması isteniyor. İngiltere’nin AB’den ayrılmasıyla sonlanan Ankara Anlaşması ile Türkiye'den on binlerce kişi ülkede oturum hakkı elde etti. Ancak başvuranların iş kurmasını gerektiren Ankara Anlaşması, kişilere bordrolu olarak çalışma hakkı tanımıyordu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, scale-up vizesi başvuranlara bu imkanı tanıyor.

Kaynak: Haber Global TV