Türkiye'den binlerce işçi alacak! En düşük maaş 40 bin TL ama çok önemli bir şart var

Almanya, Türkiye ve diğer ülkelerden binlerce işçi almak için harekete geçti. Mart ayında meclise gelecek tasarı onaylanırsa Almanya işçi akınına uğrayacak. İşte Almanya'da çalışmak isteyenlerde aranan şartlar...

Son Güncelleme:

Almanya hem işçi açığını kapatmak hem de değişen dünyaya daha hızlı ayak uydurabilmek için, yeni yasa hazırlıklarını tamamlamak üzere. Mart ayında meclise gelmesi planlanan yeni “Göç ve Vatandaşlık” yasa tasarına göre, AB dışından ve özellikle de Türkiye'den “yeni nesil işçgücü“ istihdama kapılarını açıyor.

Sözcü'nün haberine göre; İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil tarafından son şeklinin verilmesi için yoğun çaba sarf edilen tasarı, mart ayında meclise gelecek.

Buna göre temel değişiklikler şu olacak: Daha modern bir Vatandaşlık Yasası, daha nitelikli göç, göçmen kökenlilerin ülkeyle bağının ve sosyal katılımının güçlendirilmesi, diplomasız da olsa yurt dışından nitelikli eleman alımı.

Bu başlıklar altında yeni tasarı, AB dışından ve ülke ismi verilmese de özellikle Türkiye'den, 1960'lardaki gibi daha nitelikli personel getirilmesini sağlayacak. Hemen her alanda gelecek olan nitelikli personel için aranan şartlar basitleştirildi. Uygulama bu yıl başlayacak ve 2035'e kadar 7 milyon işçi açığı kapatılacak. Yasa geçtikten sonra ilgili birimler ve Türkiye'deki temsilciliklere uygulama şekli bildirilecek.

Kaynak: Haber Global TV