Türkiye'de bir ilk... Bir kez ekiliyor, 200 yıl meyve veriyor!

Diyarbakır'da 15 yıl süren çalışmalarda 2 bin farklı çeşidi ıslah edildi ve oraya "Diyar 2017" çıktı. 200 sene yaşayabilen bitki için yapılan çalışma alanında Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Son Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne (TAGEM) bağlı GAPUTAEM, kurulduğu 1962 yılından bu yana yaptığı çalışmalarla hem bölge hem de ülke tarımına ivme kazandırdı.

Buğday, arpa, kırmızı mercimek, nohut, pamuk, çeltik ve yem ile tıbbi ve aromatik bitkiler başta olmak üzere bugüne kadar 55 çeşidi ıslah eden merkez, çiftçinin yüksek verim elde etmesine ve sanayicinin de yüksek kaliteye ulaşmasına katkı sağladı.