'Tuhaf bir durum var' diyen İslam Memiş'ten altın için kabus gibi sözler: Bundan sonra...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sürekli yatırım tavsiyesinde bulunduğu gram altının geleceğine dair bu kez çok karamsar bir tablo çizdi. "Tuhaf bir durum oldu" diyen İslam Memiş, bunun nedenlerini açıkladı, herkesi uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Gram altına dair tahminleri ile takip edilen finans analisti İslam Memiş, bu kez altın tarafında çok karamsar bir tablo çizdi. İslam Memiş, alınan bir karar üzerinden altına gelecek projeksiyonu çıkarırken, çok çarpıcı iddiaları ilk kez dile getirdi. 

"Altın sektöründe ciddi anlamda 2023'te farklı adımlar atıldı. Yine farklı adımlar 2024'te de gelebilir diye tahmin ediyorum" diyen İslam Memiş, öngörülerinin girişini şöyle yaptı:

"İçeride bir kota uygulaması yapıldı 2023'te. İthal altınlara kota geldiği içinde içeride talepte artış olduğu için ister istemez fiziki altınlara işçilik koyuldu. Haber gelir gelmez 1 kilogramdan 3000 dolar işçilik alındı Kapalıçarşı'da. Bu yüzden internet fiyatları ile fiziki altın arasındaki fiyat farkı devam ediyor."

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından 'Tuhaf bir durum oldu' dedi, bunun nedenlerini açıklayıp gram altında karamsar tahminini ilk kez paylaştı.