Tosyalı: TOGG'un satışı gündemde değil

TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Fuat Tosyalı, TOGG'un Çin'li otomobil şirketlerine satılacağına ilişkin spekülasyonlar üzerine "TOGG daha da büyüyecek. Satışı gündemde değil." açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme:

TOGG Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Fuat Tosyalı, TOGG'un Çin'li otomobil şirketlerine satılacağına ilişkin spekülasyonlar üzerine "TOGG daha da büyüyecek. Satışı gündemde değil." açıklamasını yaptı.

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi'ne konuşan Tosyalı, "Aksine, yeni yönetimle birlikte çok daha büyüyecek” diyerek 2025’te başlayacak ihracatla birlikte küresel bir teknoloji markası olmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yeni görevi sonrası ilk olarak EKONOMİ’ye konuştu. Tosyalı, TOGG’un Çinlilere satılacağına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Togg’un Çinlilere ya da farklı gruplara satılması gündemimizde yok. Aksine Togg, yeni yönetimle birlikte çok daha büyüyecek” dedi.

Sanayi çevrelerinde Togg’un karlılık sorunu yaşadığına dair iddialar da söz konusuydu. Togg’un satışlarının iyi gittiğini vurgulayan Tosyalı, “Togg, Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobili. Sadece eylül ayında 2.200 araç sattık” dedi. Togg, bu yılın ilk dokuz ayında 17 bin 49 araç sattı. Tosyalı, Togg’un gelecek yıl yeni modellerin üretimine başlayacağını, bu sayede büyümesini hızlandıracağını ifade etti. Tosyalı, 2025’te başlayacak ihracatla birlikte küresel bir teknoloji markası haline gelme hedeflerine ulaşma noktasında önemli bir adım atacaklarını ifade etti.

"ÇİNLİ DEVLERİN TÜRKİYE'YE İLGİSİ, TOGG'DAN SONRA OLDU"

Çin’in küresel otomobil endüstrisindeki hızlı büyümesine ve Türkiye pazarına ilgisine yönelik de açıklama yapan Tosyalı, şunları kaydetti: “Biz geçen yıl Togg’da sipariş açtık ve 20 bin otomobil vereceğimizi söyledik. 177 bin kişi önden sipariş başvurusu yaptı, herkes kuyruktaydı. Çin’de de devasa firmalar var ama bir tanesi Türkiye’ye yatırıma gelmedi. ‘Türk halkı orada otomobil bulamıyor, gidip orada yatırım yapalım’ demediler. Sonra Türkiye’de bir yatırım aşkı doğdu, yatırım yaptılar. Çünkü ülkelerinde satamıyorlardı, tüketim talebi kalmadı.”

Sonraki Haber