TOKİ'nin sosyal konut projesinde taksit hesabı: Memur zammıyla birlikte...

‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi hakkında konuşan ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, konutların taksitlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öngel, taksitlere ilişkin normal kredi şartları ile örneklendirerek bir hesaplamayı da aktardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesine şimdiye kadar 2 milyon kişiye yakın başvuru yapıldı. Projeyi değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “Projedeki gayrimenkuller yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki ‘Memur Maaş Artış Oranı’ dikkate alınarak TOKİ tarafından tespit edilen oranda artırılacak.

Bu açıdan bakıldığında taksitlerde yapılacak artışın enflasyon oranını yüksek oranda geçemeyeceğini öngörmek mümkün gözüküyor. Şu an için ilk etapta belirlenmiş konut rakamları 2+1 konut 608 bin lira (Aylık taksit 2 bin 280 lira, 240 ay vade) 3+1 konut 850 bin lira (Aylık taksit 3 bin 187 lira, 240 ay vade) şeklinde. Buradaki rakamların proje başlangıcı için belirlenen rakamlar olduğu ve her altı ayda bir taksit rakamlarının güncelleneceği unutulmamalı” diye konuştu.

Öngel, taksitlere ilişkin değerlendirmesine şöyle devam etti...

Kaynak: DHA