Tesla hisseleri bir günde yüzde 20 yükseldi

Tesla hisseleri dün yüzde 20 yükselerek son 7 yılın en hızlı günlük yükselişini sergiledi.

Son Güncelleme:

2020 yılında adeta bir Tesla fırtınası esiyor. Geçtiğimiz hafta finansal sonuçlarını yayımlayan firma gelir bakımından piyasa beklentilerinin çok üzerine çıktı.

Tesla 2019'un son çeyreğinde 4 milyar 384 milyon dolarlık gelirle 7 milyar dolarlık beklentiyi fazlasıyla aştı. Firmanın gelirleri bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17 yükseldi. 2019'da 415 bin adet araç üreten ve 350 bini aşkın araç teslim eden teslim eden Tesla 2020'de bu rakamın rahat 500 bini aşmasını beklediklerini bildirdi. 

PANASONIC'TEN İYİ HABER

Son olarak dünyanın en önemli pil üreticilerinden olan ve Teala'nın da pil sağlayıcısı olan Panasonic, ABD'deki pil işindeki kârını arıtdığını açıkladı. Panasonic CFO'su Hirokazu Umeda sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada "Üretimini artıran Tesla'ya hızlıca yetişiyoruz. Üretim hacminin artması materyal maliyetinin düşmesine yardımcı oluyor" dedi. 

Bu açıklama hem Tesla'nın üretim hedeflerini tutturacağına hem de daha düşük bir maliyetle tutturacağına dair olan inancı kuvvetlendirdi. Bunun yanında Wall Street'in takip ettiği araştırma firmalarından Argus Research, firmanın olumlu mali sonuçlarının ardından hissessinin hedef fiyatını 556 dolardan 808 dolara yükseltti.

Bunun üzerine Tesla hisseleri dün yüzde 19.9 değerlenerek 780 dolara ulaştı. Bu hisselerde yaklaşık son 7 yıldaki en hızlı bir günlük yükseliş oldu. 

Sonraki Haber