TCMB Başkanı Kavcıoğlu: Erken gevşeme beklentisi kalkmalı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla gerçekleştirdiği çevrimiçi konferansta, erken gevşeme beklentilerinin kalkması gerektiğini ifade etti.

Son Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla gerçekleştirdiği çevrimiçi konferansta, erken gevşeme beklentilerinin kalkması gerektiğini ifade etti.

Ekonominin yeniden dengelenmesi ve kredi büyümesinin sağlanması için sıkı para politikası gerektiğini ifade eden Başkan Kavcıoğlu, "Yılın ilk iki çeyreğinde olduğu gibi bundan sonra söz konusu yol haritasına sıkı sıkıya bağlı kalacağız" açıklamasında bulundu.

Kavcıoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"2021 yılının ilk çeyreğindeki büyüme ve büyümenin bileşenleri Nisan Enflasyon Raporumuzdaki görünümle uyumlu gerçekleşti,İktisadi faaliyet güçlü ve trendinin üzerindeki seyrini sürdürdü. Halihazırda ihracattaki güçlü artış eğiliminin, altın ithalatındaki belirgin gerilemenin ve bireysel kredilerdeki yavaşlamanın dış dengede beklenen iyileşmeyi desteklemesini bekliyoruz. Son dönemde aşılamaya dair olumlu gelişmeler, turizm başta olmak üzere salgından olumsuz etkilenen sektörlerde iktisadi faaliyetin normale dönmesine ve cari dengedeki süregelen iyileşmeye önemli ölçüde katkıda bulunacaktır. Ekonominin yeniden dengelenmesini sağlayacak ılımlı bir iç talep ve kredi büyümesi sağlanması için sıkı para politikası duruşu gerekiyor. Yılın ilk iki çeyreğinde olduğu gibi bundan sonra söz konusu yol haritasına sıkı sıkıya bağlı kalacağız. Piyasalardaki haklı bir gerekçeye dayanmayan erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerekiyor."

Açıklamaların ardından dolar kuru 8.60 seviyesinden 8.58 seviyesine kadar geriledi. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber