'Tamam mı devam mı? İslam Memiş açıkladı... Kur korumalı mevduat hesabı'nda vade vakti geldi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 21 Mart haftasında piyasalarda takip edilmesi gerekenleri anlattı. Memiş, 'Kur korumalı mevduat hesabı'nda vade vaktinin de geldiğini hatırlatarak vatandaşların sistemden çıkıp çıkmayacağına dair öngörülerini paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, altın ve para piyasalarında 21-25 Mart haftasında nelerin takip edilmesi gerektiğini Youtube kanalından yayınladığı videoyla açıkladı.

İslam Memiş; Kur korumalı mevduat sisteminden çıkışlar olacak mı, bunların yankıları ne olabilir? Yurt dışındaki gelişmeler piyasaları nasıl etkileyecek?" sorularına yanıt verdi.

İslam Memiş kur korumalı mevduat sisteminde vade vakti gelirken vatandaşların sistemden çıkış yapıp yapmayacağı konusunda konuştu, Memiş şunları söyledi:

"Bu hafta yoğun bir veri akışı yok. Piyasaları olumsuz yönde etkileyecek bir gelişme olmadığını söylemek istemiyorum. Kur korumalı mevduat sisteminde vade ödemeleri gerçekleşecek. Vatandaşların sistemden çıkmayacağı ve uzatacağı yönünde bir beklenti var. Döviz kurları yükselse de yatırımcıların zararı olmayacağından çıkış için bir nedenleri olmayacak.

Dolar 15 lira seviyesi üzerine ataklar gerçekleştirdi diyelim. Bu durumda mevduat sahibi bu sistemden çıkıp dolar almayı tercih etmez, çünkü kur garantisi var. Altın tarafında da kur garantisi olduğu için çıkmak herhangi bir anlam ifade etmeyecektir. Bu seviyelerden alım yapıp kâr beklemenin de bana göre bir mantığı yok zaten."

Peki piyasalarda bu hafta neleri takip etmek gerekiyor. Altın, dolar, euro, sterlin, bitcoin, Borsa İstanbul'da hangi aralıklar takip edilmeli? İslam Memiş bu sorulara da yanıt verdi. Detaylar haberimizin devamında. 

Kaynak: Haber Global TV