Memur ve emeklinin gözü Cuma gününde!

Memur ve emekli zam haberine kilitlendi. Temmuz ayında yapılacak ek zam için geri sayım sürerken Nisan ayı enflasyon oranıyla birlikte emekli maaşlar netleşti. Gözler Cuma gününe çevrildi. Peki en düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Temmuz zammı (ek zam) için geri sayım sürüyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşları için 4 aylık zam oranı kesinleşti. Gözler şimdi Cuma gününe çevrildi. 

EMEKLİ ZAMMI VE MEMUR ZAMMI 2022 NE KADAR OLACAK?

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; emekli ve memur Temmuz zammı için belirleyici olacak ve milyonlarca kişinin gelirini direkt etkileyecek enflasyon verileri açıklanmaya devam ederken, enflasyon beklentisi ve tahminleri de netleşiyor. Merkez Bankası Mayıs ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını duyurdu. Buna göre Mayıs 2022 enflasyon beklentisi yüzde 3,97, Haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2,97 olarak kayıtlara geçti.

EMEKLİ ZAMMI NASIL NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de emekli zammı Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, Ocak ayında bir geçmiş dönemdeki Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

MEMUR ZAMMI İÇİN ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAM ORANI ETKİLİ OLUYOR

Memur ve memur emeklileri ise; her yıl 2 kez önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ile beraber yeni toplu sözleşme zammı alıyor.

Kaynak: Haber Global TV