Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye müjdesi verdi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin TL'lik tek seferliğe mahsus verilen ikramiye ile ilgili müjdeleri peş peşe sıraladı. 

'Çalışan emekli 5 bin TL ikramiye alacak mı?' sorusunun yanıtını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum. Emeklilerle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Geçen ay bir defaya mahsus ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili teklif meclisten geçti. Çalışan emeklilerimizin hesabına da 5 bin TL yatırıldı. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emekliliklerimiz içinde de bir kırgınlığa neden olduğunu gördük. Bakanlarımıza gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdik, bugün hazırlıklar tamamlandı. İlgili kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis'e gelece.

Çiftçi ve Bağ-Kur emeklileri de tek seferlik 5 bin TL ödeme imkanından yararlanacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapacağız. Bugün de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü idrak ediyoruz. Çağın getirdiği sıkıntıları milletler ancak kökleriyle bağlarını sağlam tutarak aşabilirler. Diğer türlü sağa sola savrulmaktan kurtulamazlar. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber