Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi: Biraz sabır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması'na konuştu. Bakan Nebati, enflasyondaki artışın geçici olduğunu belirterek "Biraz sabır" diyerek tarih verdi.

Son Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mardin İş Dünyası Buluşması'na konuştu. Bakan Nebati, "İddiamız stratejik konumun sağladığı fırsatlardan maksimum faydalanabilmek, Türkiye'nin ekonomisini dünyanın ilk 10 ekonomisine sokmak" açıklamasında bulundu.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Hedefimiz tarım ve enerjide ithalata bağlı olmayan bir ülke konumuna gelmek. Artık 21. yüzyıla damga vuran bir Türkiye'yiz. Türkiye her türlü zorluğun üstesinden gelecek bir ülkedir.

İŞSİZLİK RAKAMLARI

Şubat itibarıyla yıllık bazda 2,3 milyon yeni istihdam oluşturduk, dünyanın salgınla karşı karşıya kaldığı en şiddetli iki yılında yaptık bunu. Turizm sektöründe, Cumhurbaşkanımızın Rusya - Ukrayna savaşındaki yapıcı rolü ve turizmdeki çeşitlendirmemiz ile turizmde yüksek gelir elde etmeye devam edeceğiz.

ENFLASYON İÇİN YIL SONU MESAJI

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle artan girdi maliyetleri enflasyonun 61.1 seviyesine yükselmesine neden oldu. Son dönemde tüketici enflasyonundaki artışta, döviz kuru ve itham emtia fiyatları gibi faktörlerin ön plana çıktığı için, artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Sınırlı fiyat artışı yansıması için adımlarımızı atmaya devam ediyoruz.

Enflasyon sadece bizim değil. Tüm dünyanın meselesi olsa da bu sorunu kalıcı şekilde kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Enerji sarf ediyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Yüksek enflasyon ile mücadele ediyoruz, alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak istiyoruz.

Döviz, üretim, yatırım ve ihracat açısından uygun yönetilebilir bir noktaya gelmiştir. Hedefimiz enflasyonu makul seviyelere düşürmek. TÜFE'deki artış geçici, vatandaşlara sınırlı yansımasına yönelik adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Fahiş fiyat ve stokçuluğa asla izin vermiyoruz. 40 bine yakın işletmeyi denetledik.

Yıl sonu ve sonrasında emin olun bu sıkıntılı dönemi geçtiğimizde, aynı karamsarlara karşı biz toplum olarak galip geleceğiz. Biraz sabır.

Enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalışıyoruz. Enflasyonist baskı oluşturmadan yatırımlara yönelik kredi kullanımını önceliklendiriyoruz."

Kur korumalı mevduat 728 milyar TL'ye ulaştı."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber