Şirketleri satın alıp katbekat üstüne satan ABD'li milyarder Thomas Lee ofisinde ölü bulundu

Kaldıraçlı şirket satın almanın öncüsü kabul edilen Amerikalı milyarder finansör Thomas H. Lee, 78 yaşında hayatını kaybetti. Lee'nin Manhattan'daki ofisinde ölü bulunduğu öğrenildi. İddialar peş peşe geldi.

Son Güncelleme:

HABER GLOBAL - ABD'nin önde gelen milyarderlerinden Thomas H. Lee'nin 78 yaşında öldüğü açıklandı.

Açıklamayı ailesi yaptı.

Kaldıraçlı şirket satın alma ve devralma işlemlerinin öncülerinden biri olan Lee'nin ölüm nedeni ise açıklanmadı.

NY Post, polis kaynaklarına dayandırarak ünlü milyarderin Manhattan'daki ofisinde intihar ettiğini iddia etti.

Gazete Lee'nin tek kurşunla hayatına son verdiğini öne sürdü.

Post'un haberinde 11:10 civarında 911'e bir çağrı geldiği, olay yerine gidildiğinde Lee'nin ölü olarak bulunduğu belirtildi.

NYPD ise Beşinci Cadde'den gelen çağrı üzerine olay yerine giden bir sağlık personelinin "ölü olduğu açıklanan bir erkek" bulduğu kaydedildi. Polis daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Lee'nin ölüm nedeni ve şekli adli tıbbın yapacağı otopsiden sonra netleşip açıklanacak.

Öte yandan Thomas H. Lee'nin ailesi, ölümün ardından mahremiyetlerine saygı gösterilmesini ve yas tutmalarına izin verilmesini istedi.

PARAYLA PARA KAZANIYORDU

2006'da kurduğu Lee Equity'nin başkanı olan Lee, daha önce de 1974'te kurduğu Thomas L. Lee Partners'ın başkanlığını ve CEO'luğunu yapmıştı.

Son 46 yılda Snapple Beverages ve Warner Music gibi markaların satın alınması ve satılması da dahil olmak üzere yüzlerce işleme 15 milyar dolardan fazla sermaye yatırmıştı.

Ayrıca Lincoln Center, Modern Sanat Müzesi, Brandeis Üniversitesi, Harvard Üniversitesi gibi birçok kurumun yönetim kurulunda görev yapmıştı.

Thomas H. Lee'nin başını çektiği birçok finans firması 1970'li yıllarda kaldıraçlı şirket devralmalarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Lee, 1992 yılında satın aldığı içecek firması Snapple'ı 2 yıl sonra 32 katına satmıştı. 135 milyon dolarken aldığı firmanın satış fiyatı 1.7 milyar dolardı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber