SEC onayı sonrası kripto paralarda son durum

SEC, nihayet Bitcoin ETF'leri onayladı. ETF'ler bugün Nasdaq'da açılış zilinin çalmasının ardından işlem göremeye başlayacak. Onayın ardından kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 4 yükseldi

Son Güncelleme:

SEC, nihayet Bitcoin ETF'leri onayladı. ETF'ler bugün Nasdaq'da açılış zilinin çalmasının ardından işlem göremeye başlayacak. Bir çok yatırım şirketinin çıkardığı 11 ETF bulunuyor. SEC bunları onayladı. 

Onayın ardından kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 4,07 yükseldi.

SEC Başkanı Gary Gensler, dün akşam yaptığı açıklamada "Bitcoin ETF'lerini onaylamamız. Bitcoin'i onayladığımız anlamına gelmez" açıklamasını yaptı. Gensler, yatırımcıları kripto paralarda yer alan yüksek risklere karşı uyarmayı da ihmal etmedi. 

Yatırımcılar artık direkt Bitcoin almak yerine direkt Bitcoin'in yükselişinden faydalanmak istediklerini düşük maliyetlerle ETF'lere sahip olabilecekler. 

Kripto para yatırımcıları, ETF'lerin kripto paralara olan ilgiyi artıracağına ve işlem hacimlerini yükselteceğine inanıyor. 

Bitcoin onayın ardından 45 bin dolardan 47,677 dolara yükselse de bu seviyelerde kalıcı olamayarak yeniden gerileyerek 46,200 dolara kadar geriledi. Bu sabahta 46,281 dolardan işlem görüyor.

En yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum ise yüzde 10 yükselişle 2,615 dolardan alıcı buluyor. Solana yüzde 4 yükselişle 100,68 dolardan işlem görüyor. XRP ise yüzde 7 yükselişle 0.5979 centten işlem görüyor. 

Kripto paraların toplam değeri ise yüzde 4,07 yükselişle 1.77 trilyon dolara yükseldi. 

Sonraki Haber