'Saat 15:30'dan sonraya dikkat' diyen İslam Memiş gram altın yatırımcısını uyardı

Finans analisti İslam Memiş, bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesinde beklentilerini açıkladı. İslam Memiş, özellikle dolar etkili olarak ons altın ve gram altına karşı uyardı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları etkileyecek olan bugünkü ABD enflasyon verisi öncesi tahminlerini açıkladı. Memiş, gram altın yatırımcısını bu veri öncesinde ve sonrasına dair özellikle uyardı. 

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 9131 puandan dünü tamamladı. 9155'den geçen haftayı tamamlamıştı. Fitch'in kredi notunu yükseltmesi borsada gün içinde tepki alımlarına neden oldu. 9368 puana kadar yükseliş oldu ancak 9400 direncinin üzerinde kapanış olmadı. Borsa tarafında 8400-9400 puanın geçerli olduğunu, satış yönlü sürecin devam edeceği beklentisini ifade etmiştim. Beklentim devam ediyor" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti:

"Dolar kuru serbest piyasalarda 33 lira üzerinde. Resmi kur ile serbest piyasalar arasında 1 liralık bir fark var. 3 fiyat var. 3 de yabancı yatırımcı portföyü var karşımızda. Resmi kur fiyatları, 32 lira seviyesi KKM sürecinde, faiz sürecinde varlıklarını sürdürenler bunu baz alıyorlar. Bankalarda 32.50-32.70, serbest piyasalarda ise 33 lira üzerinde. 3 yatırımcı, 3 de kur var karşımızda.

Dolar kurunda pozitif beklentimiz devam ediyor. Yıl içinde 40 lira rakamı beklenti dahilinde. Euro dolar paritesinde 1.0850-1.10'u bekliyor olacağım. ABD enflasyon verisi var. Dolar karşısındaki varlıklarda geri çekilme mümkün. Euro dolar paritesinde sarkmalar olursa aşağıda sürpriz olmamalı."

İslam Memiş, borsa ve dolar-euro tahminlerinin ardından gram altınla ilgili 15:30'dan sonrasına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söylediği uyarısını paylaştı...