Saat 14:00'ten sonra... İslam Memiş'ten gram altın ve gümüş için 'ons' alarmı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi ve sonrasına ilişkin beklentilerini açıkladı. Memiş, gram altın ve gram gümüşteki düşüşlere dikkat çekerek yatırımcıları uyardı.  

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, "Borsada yükselişler devam edecek mi? Faiz kararı borsayı nasıl etkiler?. Altın ve gümüşte düşüşler gerçekleşti, daha ne kadar devam edebilir?" sorularına yanıt verdi. 

Memiş, "Merkez Bankası ya beklenti doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmayacak ya da sürpriz yapacak ve faiz artıracak. Beklenti karşılanırsa, yani değişiklik olmazsa etkileşim beklemiyoruz ancak sürpriz yapar ve faizde artış yaparsa Merkez Bankası, borsada tekrar yükselişlerin devam edeceğini, döviz kurlarında kısmen geri çekilmeler olacağını görebiliriz" dedi. 

Borsayı değerlendiren Memiş, şöyle devam etti: "Borsa İstanbul 10 bin 915 puanda. 10 bin 900 üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. Dün yeni rekor tazelemişti. 10 bin üzerinde atak gerçekleştirmişti. Şimdi cılız da olsa kar satışları ile karşı karşıya. Borsadaki yatırımcılarla görüştüğümde hisse senedi sahipleri şunu çok sordu. 10 bin görüldü ama hisselerimiz altın ve gümüş gibi kazandırmadı. Bunu sık sık yorumluyorum. Borsada hisse seçebilirsiniz, önemli olan bu şirketlerin doğru olması. Altına ve gümüşe kıyasla kazandırdı mı, onun hesabını yapmalısınız. Yine de yabancı yatırımcıların yaz aylarında girme ihtimali var. 12 bin puanı sık sık telafuz ediyoruz. Getiri noktasında ise yatırımcılar seçici olmalı.

Dolar kuru 32 lira 18 kuruş. Euro TL kuru 34 lira 90 kuruş seviyesinde. Burada yatay, sakin bir kur var. Döviz kurlarında herhangi bir hareket yok. Euro dolar paritesi düşüşle günü tamamladı. Bu yüzden 35 lira altına sarkan bir euro kuru var."

İslam Memiş, altınla ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti...