Ruslar saldırınca İslam Memiş altın almayı düşünenleri uyardı

Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş şunları söyledi:


DOLAR KURU

"Dolar endeksinin 1 puanlık yükselişine rağmen dolar kurunun ucuz olduğunu ve baskılandığını gözlemliyoruz. Doların yukarı yönlerine ataklarına izin vermeyen baskılayan bir mekanizma var diyebiliriz. Sepetinde doları olanlar eğer değerlendirebilirse fırsatları var. Israrla TL ile işlem yapıyorsan para kazanamayan bir oyuncusun. Pariteyle işlem yapan zarar etmeyecek. Doları bu seviyede almak ucuzdur, bunlar birer fırsattır. Paritelerdeki düşüşler bence kalıcı değil.

Euro TL kuru, euro dolar paritesi düştüğü için şu anda ucuz. Benim elimde TL var, ben euro'dan yana taraf bir yatırımcıyım.

Ons altın ve gram altındaki yükselişler devam edecektir. Elimde TL olsa ben gram altın almam. Yükselecek mi yükselecek çünkü savaş fiyatlaması var. Ama ben elimdeki TL, dolar ile ons ya da gram altın almam. Altını her zaman pariteyle işlem yapın. Elindeki altını bir fırsata çevirmek istiyorsan parite yapmak gibi bir fırsat eline geldi. Yükselecekse neden almıyorum? Çünkü karşısında daha ucuz enstrümanlar var: Sterlin gibi, euro gibi. Gümüş de almam. Yine aynı sebepten. Bunları TL ile satarsanız yine ayazda kalırsınız. Gümüşü şu anda yine euro'ya ya da sterline TL değil, parite üzerinden çevirebilirim. TL işlemi yapmayın, parite üzerinden yapın. Sepetimde altın ve gümüşüm varsa, ikisinden birinin yarısını euro ya da sterline çevirip kârımı realize edeceğim.

ALTIN ALMAYI DÜŞÜNENLER

Bitcoin tarafında çok büyük düşüşler olduğu için yatırımcısı çok güzel fırsatlar yakalıyor. Bizim toplumumuzda yükselen bir şeyin ardından bakmayı severler. Altın yükselirken alırlar mesela. Bu yatırımcıların ellerindeki bütün varlıkları alacaklar.