Ruslar elektrik, su ve doğal gaz faturası için aylık kaç para ödüyor?

Rusya'da vatandaşların her ay su, doğalgaz ödemelerini de kapsayan konut ve kamu hizmetleri faturalarının ne kadar olduğu hesapladı. Faturalar bölgelere göre değişiklik gösteriyor.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti tarafından yapılan araştırmada Rusya'da bölge bölge vatandaşların  ay su, doğalgaz ödemelerinin aylık ne kadar olduğu hesaplandı. 

Yayınlanan değerlendirmeye göre faturaların en yüksek olduğu bölgeler arasında Kamçatka, Karelya ve Magadan Oblastı yer alırken, bu bölge sakinlerinin konut ve kamu hizmetleri için diğer bölge vatandaşlarına kıyasla daha fazla harcama yaptığı belirlendi.

Rus ailelerin konut ve kamu hizmetleri için yaptıkları harcamaların toplam tüketici harcamaları içindeki payını hesaplayan uzmanlar, en yüksek fatura harcamalarının toplam tüketici harcamalarında yüzde 14,2 paya sahip olduğu Kamçatka’da kaydedildiğini açıklarken, Karelya’da bu payın yüzde 13, Magadan’da ise yine yüzde 13 olarak gözlemlendiğini belirtti.

Dağıstan’da fatura harcamalarının toplam harcamalardaki payı yüzde 5,6 olurken, araştırmalara göre İnguşetya, Sivastopol, Tuva, Kaluga, Kursk ve Astrahan bölgelerinde yaşayanlar, ülkede konut ve kamu hizmetlerine en az harcama yapan bölge sakinleri olarak belirlendi.

Bu bölgelerde, konut ve kamu hizmetleri için yapılan ortalama hane halkı harcamalarının payı toplam harcamaların yüzde 8’ini geçmiyor.

Kaynak: Diğer