Restoran ve kafeler mercek altında! O işletmelere Ticaret Bakanlığı'ndan ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, tarife ve fiyat denetimlerinde kurallara uymayan yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere ceza yağdırdı.

Son Güncelleme:

Ticaret Bakanlığına bağlı Ticaret İl Müdürlükleri tarafından 114.567 adet firma nezdinde gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 21.659 adet aykırılık tespit edilmiş, 47.043.348,00 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu düzenleme kapsamında gerçekleştirilen yaygın denetim süreci sonucunda; hizmet veren firmalar tarafından uygulamanın benimsendiği ve gerekli özenin gösterilerek uyum sağlandığı gözlemlenirken, tüketiciler açısından şeffaflığın sağlanması nedeniyle satıcıya karşı duyulan güven artmış, hem hizmet veren firmalar hem tüketicilerimiz nezdinde etkin sonuçlar alındığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim faaliyetlerine aralıksız devam edileceği ve tespit edilen her bir aykırılık başına uygulanan cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından firmaların belirtilen hususlara dikkat etmeleri önem arz etmesi gerektiği vurgulandı.

Sonraki Haber