Piyasa kahini İslam Memiş, "dananın kuyruğu yarın kopuyor" diyerek uyardı: Çok sert olacak

Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin son değerlendirmelerde yarını işaret ederek, dananın kuyruğunun kopacağını söyledi. Borsa, dolar, euro ve gram altınla ilgili nokta atışı tahminler yapan Memiş, yarın ve Cuma günü açıklanacak veri sonrasında sert dalgalanmalara karşı uyardı.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, küresel piyasalar için bu haftanın önemli olduğunu tekrarlayarak dananın kuyruğunun yarın kopacağını söyledi. 

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları ile ABD enflasyon verilerine dikkat çeken Memiş, TV100'deki yazısında şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Powell, konuşmasını yaptı. Powell “ABD Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefinin üzerinde kaldığını ancak son aylarda iyileşme kaydettiğini ve daha iyi verilerin merkez bankasının faiz indirimi durumunu güçlendireceğini” söyledi.

Fed’in artık faiz oranlarının çok uzun süre yüksek kalması durumunda istihdam piyasası ve ekonomiye yönelik risklerden endişe duyduğunu belirtti.

Bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olması olası değil.

Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonrası 10 yıllık tahvil faizi arttı, 4,3 baz puan artarak yüzde 4,312 seviyesine çıktı.

2 yıllık tahvil faizi de arttı, 2,3 baz puan artarak yüzde 4,641 seviyesine çıktı.