Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Ayrıca, ABD'nin Texas kıyılarına "kategori 1" şiddetinde ulaşan Beryl Kasırgası da fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Kasırgadan dolayı ülkede bazı limanların kapatılabileceği endişesi petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini desteklese de bölgedeki petrol ve gaz firmalarının dün operasyonlarına kaldığı yerden devam ettiği belirtildi.

Söz konusu gelişmeler, Beryl Kasırgası’nın Meksika Körfezi'ndeki petrol altyapısında kalıcı bir hasar bırakmayacağı düşüncelerini artırarak fiyatları düşürdü.

Öte yandan, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki azalış öngörüsü, ülkede talebin güçlü seyrettiği algısını güçlendirerek fiyatların düşüşünü kısıtladı.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta önceki haftaya göre 1,92 milyon varil düşüşle beklentiyi aştığını öngördü. Piyasa beklentisi, stokların 250,000 varil azalacağı yönündeydi.

Brent petrolde teknik olarak 85,49 ile 86,33 dolar aralığının direnç, 84,17 ile 83,69 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.