'Paniğe dikkat' diyen İslam Memiş'ten gram altın ve borsa iddiası

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında mart ayı sonuna dikkat çeken bir uyarıda bulundu. 'Panik' gözlemini paylaşan Memiş, borsa için de çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın yeni rekorunu gördü!" başlıklı videosunda, yatırım araçlarının önümüzdeki günlerdeki rotasını çizdi. Öngörülerini rakamsal bazda paylaşan İslam Memiş, gram altın ve ons altında geçen hafta yaşanan düşüşteki paniğe ilişkin uyarılarda bulundu. Memiş, borsa tarafında için ayrı bir uyarı geçerken, özellikle küçük yatırımcıları uyardı. Memiş, 'Dolar mı, euro mu?' sorusuna da yanıt verdi. 

Borsa İstanbul'un haftalık değerlendirmesini yapan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 9250'den kapanış yaptı. Geniş bant aralığı beklentimiz devam ediyor. İlk önce 8750, devamında 8400'e kadar kar satışları bekliyorum. Yukarıda 9200, devamında 9400 direnç seviyeleri var. Bant aralığını geniş tuttum çünkü belirsizlikler var" dedi.

"15 bin puana kadar yükselişler devam edecek ama yılın bitmesine daha çok var" diyen İslam Memiş, yatırımcıları şöyle uyardı: "2.5 aylık süreçte yüzde 20 getiri sağlayan borsa tarafında yatırımcıların dikkat etmesi lazım. Kulaktan dolma bilgilerle piyasaya giriş yapmak isteyenler de vardır. Onlar da yüksekten maliyet yaparsa aylarca beklemek zorunda kalır. Kar satışları gelebilir, alım fırsatları zaman zaman olacaktır."

İslam Memiş, dolar kuru için, "Dolar TL kuru yavaş da olsa yükseliyor. 30.84'te. Şubatta 31 lira, martta 32 liraya yerleşecek diye ajandamızda not var. Planlarımızı sadık bir şekilde beklemeye devam ediyoruz. Serbest piyasalarda dolar TL kuru 31 lirayı gördü. Yıl içinde 40 lira ve üzerini beklemeye devam ediyoruz.

Dolar mı, euro mu? Tabii ki cevabım yine euro. Euro TL, dolara kıyasla yine daha avantajlı." yorumunu yaptı.

Gram altın ve ons altın tarafındaki paniğe dikkat çeken Memiş, gram altında mart ayı sonu tahminini açıkladı...