'Özel bilgi' diyen İslam Memiş, gram altınla ilgili bunu ilk kez açıkladı: Bir genelge dolaşıyor...

Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili olarak 'özel bir bilgi vereceğim' diyerek belki de ilk kez duyacağını o iddiayı ortaya attı. Memiş, gram altınla ilgili zirve tahminlerini de paylaştı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, gram altın ve ons altın tahminlerini takipçileriyle paylaşırken, gram altınla ilgili ilk kez bir iddiayı ortaya attı. "Özel bir bilgi" diyerek piyasada dolaşan beyannameden bahseden Memiş, uyarılarda bulundu. 

Doların seyrini değerlendiren İslam Memiş, "Ben son 6 aylık yayınlarımıza dikkat çekmek isterim. 2024'teki dolar öngörümüzü paylaşmıştık. Her ay rekorla devam edecek uyarımız vardı. Şubatta 31, martta 32 liraya yerleşecek öngörümüz vardı. Bu öngörümüz gerçekleşti. Dolar endeksi 104 dolar üzerine haliyle dünyada değer kazanıyor. Hem uluslararası hem yurt içi piyasalarda dolarda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Döviz yatırımcısı olan kişilere, dövizle ticaret yapanlara anımsatmak isterim. TL bazda 40 lira üzerinde rakamlar beklemeye devam ediyorum" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "Ekonomi yönetimi sıkılaştırma politikasına devam ediyordu. Döviz girdisi problemleri vardı. Menkul satışlarda da gevşemeye gidildi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Biraz daha finans tarafında, girdi tarafında yeni güncellemeler olacak, eski düzenlemeler ortadan kalkacak bence. Bu düzenlemelerle birlikte içeride dolar tarafında düşüş, maliyetlerde düşüş, enflasyonda düşüş, büyümede yükseliş beklenmemeli. Zamanında alınan kararlar değişmeli artık. Yanlış kararların normalleşmesi olarak sürece bakmak lazım. Piyasaları çok da ilgilendiren bir karar değil.

Doların yükselişi, her ay yeni bir rekor kırması içeride yatırımcılarda şu duruşa neden oluyor. Dolar alalım mı? Ben de diyorum ki dolar yatırım aracı değildir, en az getirisi dolarda var. Euro al ki paritesi düşük en azından. Dolardan daha fazla kazandırma ihtimali var euro'nun 2024 yılında. Bu yılla alakalı 1.15 euro dolar paritesinde beklentim devam ediyor. Bu da euro/TL kurunda 50 lirayı gösteriyor bize. Dolar endeksindeki geri çekilme de pariteleri pozitif destekleyebilir."

İslam Memiş, bu sözlerinin ardından gram altınla ilgili o özel bilgiyi paylaştı...