Orucunu dışarda açmak isteyenlere kötü haber! İftar menüleri bu yıl cep yakacak
Ortalama bir restoranda klasik bir iftar menüsü kuzu tandır veya çoban kavurma, çökertme ve güllaçtan oluşuyor. Böyle bir restoranda kişi başı ödenecek fiyat ise kişi başı ortalama 750 TL'yi buluyor. Dört kişilik bir aile iftarını ortalama bir restoranda açtığında ödenecek hesap 3 bin TL'ye ulaşıyor.
DÖRT KİŞİLİK AİLENİN İFTAR MALİYETİ 4 BİN 500 TL
Lüks restoranlarda ise durum daha vahim... Zengin iftarlık menüsü, özel şefler tarafından hazırlanmış yemekler ve Osmanlı tatlılarından oluşan mükellef bir iftar menüsü kişi başı 1200 TL'den başlıyor. Lüks bir restoranda bir aile iftarını açmak istediği zaman toplamda en az 4 bin 500 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.
Daha mütevazı bir iftar sofrasına oturmak isteyen bir aile esnaf lokantasına gittiğinde ise yine ödeyeceği para cep yakacak. Esnaf lokantasında mercimek veya ezo gelin çorbası, kuru fasulye ve kebap çeşitlerinden oluşan bir iftar menüsünün ortalama fiyatı ise kişi başı 250 TL'yi buluyor. Esnaf lokantasında mütevazı bir iftar açmak isteyen dört kişilik aile 1000 TL'yi gözden çıkaracak.
Kaynak: Haber Global TV