O hafta geldi çattı! İslam Memiş'ten beklenen 'gram altın' açıklaması geldi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran gram altın için bu haftaya dikkat çekti. Memiş, borsadaki yükselişlere dair tahminini de açıklarken kritik verileri de hatırlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, bu haftanın özellikle altın ve gümüş için fırsatlar sunabileceğini söyledi. Youtube kanalında "Bu hafta fırsat haftası" başlıklı videosunda değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, borsadaki yükselişlere de dikkat çekerek, şöyle başladı:

"Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde 7818 puanda, yüzde 2.49'luk değer artışı ile günü tamamladı. 7200 - 7900 aralığını bu hafta takip edeceğim. 8000 üzerindeki atakların kalıcı olarak başlaması için ya ocak ayının 3. ve 4. haftası ya da şubat ayının ilk haftası olarak belirledim. 2-3 hafta içinde 8000 puan üzerinde kalıcılık göreceğiz. O yüzden borsa tarafında düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Düşüşler bir alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Yılın ilk çeyreği için 9000 puan öngörüm var."

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Dolar TL kuru için bant aralığı veren İslam Memiş, şöyle devam etti: "Dolar kurundaki rakamsal değerimiz 29.89. 30 lira üzerine yerleşen bir kur göreceğiz ocak ayında. Yılın ilk çeyreğinde 30-33 lira trend göreceğiz. Dolar uluslararası piyasalarda güçlü bu hafta. Bu hafta dolar ve dolar varlıklarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme de perşembe günü ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Bu veriler düşük bekleniyor, iyimser. O yüzden ocak sonunda Fed'in faiz kararında nasıl sinyaller alacağız, perşembe daha net belirlenecektir. Cuma akşamı Moody's'in Türkiye'nin kredi görünümüyle ilgili açıklaması olacak, bu da borsa tarafında önemli olacak."

Borsadaki yükseliş ve dolara dair haftalık öngörüsünü paylaşan İslam Memiş, gram altın ve ons altın ile gram gümüş ve ons gümüş tahminlerini ise şöyle açıkladı...