Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından "Altın uçacak, dolar kaçacak mı?" İslam Memiş anlattı

FED'in faiz artırımı kararı sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararı bekleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, alınacak faiz kararının ardından gram altın, dolar, euro, sterlin gibi yatırım araçlarında neler olabileceğini anlattı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TCMB'nin faiz kararının piyasaları nasıl etkileyebileceğini anlattı.

İslam Memiş, FED'in ve TCMB'nin faiz kararlarının etkilerini Youtube kanalından yayınladığı videoda açıkladı.

İslam Memiş şunları söyledi:

"FED uzun bir aradan sonra yeniden faiz artırımına gitti ve beklentiye uygun olarak 25 baz puan artırıma gitti. FED Başkanı Powell'ın açıklamalarında 7 kez toplantı yapacaklarını belirterek şahin tonda açıklama yaptı. Diyor ki enflasyon rakamları yükselecek. Gerekirse 50 baz puan da artırırız. 4 değil 7 kez de faiz artırımı yapabiliriz. Piyasaları söylemle oyalayan bir başkan vardı.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiliz Merkez Bankası'ndan da aynı söylemleri duyacağız. TCMB için de bu geçerli. Bu süreç böyle devam edecek. 3 ay sonra bir bakacaksınız farklı bir bahane olacak ama enflasyon yükselmeye devam edecek. Enflasyon zaten bağıra bağıra geliyordu.

Yaz aylarında kuraklık olmasını bekliyorum. Petrol fiyatları yükseldi maliyetler artıyor. Bunlar da enflasyon rakamlarını yükseltecek. FED'in faiz kararından sonra piyasalarda herkesin korktuğu şeyler olmadı. FED aylar öncesinden bu beklentiyi küresel piyasalarla paylaştığı için sürpriz olmadı ve fiyatlama yapılmadı.

Altının onsu 1900 dolar seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor ama yükselişinin devam edeceğini sanmıyorum. Dolar tarafında ise dolar endeksi düştüğü için düşüşler gördük."

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararının piyasaları nasıl etkileyebileceğini de anlattı. O detaylar haberin devamında...

Kaynak: Haber Global TV