'Kusursuz fırtına geliyor' diyen İslam Memiş'ten 'kriz ayı' uyarısı: Gram altın, dolar, borsa...

Finans analisti İslam Memiş, 'kriz ayı' uyarısı verdi. Memiş, büyük çalkantılar olacağını öne sürdüğü takvimi açıklarken yatırım araçları için tek tek uyardı. Gram altına parantez açan Memiş, eylül ayında beklediği zirveyi de açıkladı.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'kriz ayı' alarmı verdi. Memiş, aralık ayında beklediği gelişmeleri takipçileriyle paylaştı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan İslam Memiş, sosyal medya hesabından seslendi. Memiş, "11 günlük bir operasyon süreci vardı. Ekonomik veriler gelince bunu gerçekleştirdiler. Buna karşı uyarılarım vardı. Sonuç itibarıyla tüm beklentilerimiz gerçekleşti. Ons altın tarafında dolar pozisyonu almıştık, 2470 dolara kadar gerileyince alımlarımızı tamamlamıştık. 100 dolarlık satış bekliyorum uyarılarım vardı. Borsada da aynı. Kripto para piyasasında da aynı. Sadece bizi şaşırtan petrol fiyatları oldu. Burada da bir manipülatif fiyatlama var. Petrol kuyularındaki sayı arttıkça, depolar da ucuza doldu. Petroller azalınca fiyatları düşürüyorlar. Muhtemelen 80 doların üzerine atıldığı bir süreç olacak" diyerek başladı. 

Memiş, "Fırtına kopacak uyarılarım vardı geçen cuma için. ABD tarım dışı istihdam verisi vardı. Yüzde 4.3 üzerinde rakam gelirse çarşı pazar karışır demiştim. 4.2 olarak açıklandı. Bu doların değer kaybetmesine neden olmalıydı, çünkü Fed'in 50 baz puan faiz indirimi fiyatlanmaya başladı. Dolar karşısındaki varlıklarda sert düşüşler gördük" ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından yatırım araçlarını tek tek ele aldı ve 'kriz ayı' uyarısını yaptı...