Küresel prezervatif talebi yoğun! Ama fabrikalar kapalı!

Dünyanın en büyük prezervatif markalarından Durex'e üretim yapan Malezya'daki şirket Karex'in fabrikaları 2 haftadır kapalı! Bu da küresel bir prezervatif arz sıkıntısı yaşatıyor!

Son Güncelleme:

Malezya'da dünyanın beş prezervatiften birini üreten Karex fabrikalarının koronavirüs sebebiyle 2 haftadır kapalı olması küresel bir prezervatif arzı sıkıntısını doğurdu! Bu da İngiltere'nin NHS gibi Devlet Sağlık Programına üretilen veya BM Nüfus Planlama gibi yardım kuruluşlarına dağıtılan ve Durex gibi markalar tarafından satılan 100 milyondan fazla prezervatifin üretilemediği anlamına geliyor.

Fabrikalar geçtiğimiz günlerde yeniden faaliyete başladı. Fakat işgücünü yüzde elli azaltarak. Fabrikanın müdürü Goh Miah Kiat "Önümüzdeki bir kaç hafta içinde ciddi anlamda bir küresel arz sıkıntısı yaşanacak. Kaygım bunun Afrikadaki sağlık programlarını etkilemesi..." dedi. Fabrikanın tedarikçisi olduğu Durex ise "İşletmemiz normal düzeninde devam ediyro. Arz sıkıntımız yok. Stoklarımız var. Dışarı çıkamayan müşterilerimiz için online satış kanallarımız açık." dedi. 

Sonraki Haber