Kripto paralar Fed Başkanı'ndan destek buldu

Bitcoin, Fed Başkanı Jerome Powell'ın kripto paraları yasaklama gibi bir niyeti olmadığını açıklamasının ardından yeniden 47 bin doların üstüne çıktı

Son Güncelleme:

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in kriptoparaları yasaklama niyetinin olmadığını, ancak stabilkoinlerin daha fazla gözetim, denetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nden üye Ted Budd'un, kripto paraların kullanımını yasaklama veya sınırlama niyetleri olup olmadığı sorusuna, Fed Başkanı Jarome Powell "Hayır, onları yasaklama niyetimiz yok" yanıtını veren Powell, stabilkoinleri ise para piyasası ve banka mevduatları ile karşılaştırdı ve "Stabilkoinler düzenleyici çerçevenin dışında kalmış durumdalar ve bunların denetlenmeleri, düzenlenmeleri uygun olur" yanıtını verdi. 

Bu açıklamanın ardından rahatlayan kripto para piyasasında hızlı yükselişler gözleniyor. Bitcoin yüzde 10,15 yükselişle 47,387.88 dolara yükseldi. 

En büyük hacime sahip ikinci kripto para Ethereum ise yüzde 9,06 yükselerek 3,231.24 dolara çıktı

Son günlerin en popüler kripto paralardan Solana yüzde 12,29 yükselerek 153.50 dolara çıktı. 

Dogecoin ise yüzde 7,96 yükselişle 0.2164 cent seviyesinden işlem görüyor.

Bu yükselişlerin ardından kripto para piyasasının toplam değeri yeniden 2 trilyon doların üstüne çıktı. Kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 9'dan fazla yükselişle 2 trilyon 70 milyar dolar oldu.

Sonraki Haber