Kremlin: Rusya, Petrol arzı konusunda işbirliğine hazır

Rusya'nın başkenti Moskova'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya petrol fiyatları ve arzı konusunda diğer petrol üreticisi ülkelerle anlaşmaya hazır...

Son Güncelleme:

Rusya'nın başkenti Moskova'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya petrol fiyatları ve arzı konusunda diğer petrol üreticisi ülkelerle anlaşmaya hazır...

Rus varlık fonunun (RDIF) birinci ismi Kiril Dmitriev, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arzını azaltmak için anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi.

Dmitriev: "Bence tüm petrol piyasası anlaşmanın öneminin farkında. Piyasaya istikrar getirecek getirecek anlaşma çok yakın" açıklamasında bulundu.

Ham petrol fiyatları Perşembe ve Cuma günü, üretim kısıntılarına ilişkin anlaşmanın şekillenmeye başlaması ile birlikte değerinin üçte birinden fazla yükseldi. Ancak Pazartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan OPEC + koalisyonu toplantısının, Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarındaki çöküşten birbirlerini sorumlu tutarak ağız dalaşına girmesi ile birlikte Perşembe gününe ertelenmesi, anlaşmaya varılması konusunda kuşkuların artmasına yol açmıştı.

Toplantının amacı üretimi, küresel üretimin yüzde 10'una karşılık gelen günlük 10 milyon varil azaltma yönündeydi. Ancak korona virüsün küresel ekonomiyi durma noktasına getirmesinden dolayı, bu miktarın bu yıl neredeyse yarı yarıya düşen fiyatları destekleyip desteklemeyeceği sorgulanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Cuma günü yaptığı açıklamada, sektör tarihinin en büyük kısıntısı olan bu miktarın piyasaları sakinleştirmeye yetmeyeceğini belirtti.

Reuters

Sonraki Haber