'Kırmızı çizgi' diyen İslam Memiş, gram altında hamle için rakam verdi

Finans analisti İslam Memiş, gram altında kırmızı çizgiyi çizerek rakam verdi. Memiş, ons altın ve dolar için da dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve ons altında kırmızı çizgiyi çekerek hedefi açıkladı. "Ons yüksek ama gram düşük. Bugün doların gerilemesi, gramı daha çok etkiledi. İşçilikler azaldı" diyen İslam Memiş, altının bugünü ve yarınını açıkladı. 

İslam Memiş, "Yorucu, gergin bir o kadar belirsiz seçim vardı. Bitti. Yerel seçimleri önemsemeseler de genel seçimlerin kapısını açacak, bu güçte bir seçim demiştim. Bundan sonra böyle bakmak lazım olaylara. Kimsenin beklemediği sonuçlar oldu. Gelecekle alakalı, genel seçimlerin kapılarını aralayacak sonuçlar oldu. Kesinlikle erken seçim yok deseler de benim böyle düşüncem yok. 2026'da olacağını düşünüyorum seçimlerin de. Kaos vardı sosyal medyada bunlar da boş çıktı. Fiyatlara bakıyoruz bugün, gayet düşüş var. Sanki bir şey olmuş Türkiye'de ve düşüş var. Borsada da düşüşler var. Kötümser bir sonuç çıkmadı para piyasalarında. Seçimden önce gerilemeyen fiyatlar, seçimden sonra niye geriliyor. Burada ekonomi yönetimi, biz politikamızın arkasındayız mesajı verdi. Uzun vadede enflasyonu düşüreceğiz diye açıklamalarını teyit etti. Hayat pahalılığı ve enflasyona dikkat çekti sayın Cumhurbaşkanı. İyimserlik var kısa vadede. Ancak bu kalıcı olmayabilir" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "Bugün enflasyon verimiz açıklandı. Yüzde 68.5. 3.16'lık aylık artış var. Piyasaların kanısı 69.5'ti. Altında rakam açıklandı ama sonuca bakında Türkiye dünyada enflasyonda ikinci sırada. Muhtemelen önümüzdeki aylarda da yüksek kalacak enflasyon. Mart, nisan, mayıs, hazirana kadar olan süreçlerde yüksek enflasyon görebiliriz. Mevsimsel etkinin bir katkısı olacak temmuzdan sonra. Artık bahar geldi insanlar para harcayacak, bayramlar geldi, tatile çıkacaklar vs. para trafiğinde hızlılık olacak bu da enflasyon ve ekonomiyi olumlu etkileyecek. Kısa vadeli bir iyimserlikten bahsedebiliriz. Peki, kötü geride mi kaldı? Hayır. Dolar 31.94 geriledi ama bu bende enflasyon da gerileyecek anlamı taşımıyor. Biraz daha yolumuz var normalleşmek için. Enflasyonla birlikte gözler Merkez Bankası'nda. TCMB politika faizinde değişikliğe gidecek mi? Neler oluyor derken yüzde 45'te herkes umudunu bitirmişti ama yüzde 50'yi görünce kafalarda soru işareti oldu. Gizemi seviyorlar ya. Onun yarattığı gizem piyasalarda belirsizliği artırıyor. İyi bir şey değil bu. Bakalım bundan sonra faiz yüzde 60'a çıkacak mı?

Yüksek faiz var, borsa ucuzlasın o da var. Finansal piyasalara girecekler. Dövizden, borsadan, faizden kazanacaklar yabancı yatırımcılar. Geriye bırakacakları enkazı biz toparlayacağız. TL varlıklarındaki artışta faizi, borsayı işaret ediyorlarsa evet. Kalıcı bir döviz düşüşünden bahsediyorlarsa, hayır. Benim böyle bir beklentim yok. Yabancı yatırımcılar bugüne kadar hep nazlıydı, kenarda bekliyordu. Siz verdikçe daha fazlasını isteyecekler. Bu açıklamaların samimi olduğunu düşünmüyorum, dikkat etmekte fayda var Türk Lirası'nın değerli olacağını açıklamaları konusunda. 31-32 lira olan dolar kuru karşısında mı TL değerli. 30 liraya gerilemesini mi alkışlayacağız doların."

İslam Memiş, gram altında rakam vererek kırmızı çizgiyi çekti... İşte o açıklaması!