İstanbul'da 'doğal gaz faturası' kaç lira gelecek? Eviniz 100 metrekareden büyükse...

Okulların açılması ve kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşın gündemi, ısınma, doğal gaz, odun kömür fiyatlarına odaklandı. Özellikle eylül ayında gelen doğal gaz zammı zincirleme olarak birçok ürünün de fiyatını artıracak. Peki son zammın ardından bu kış ısınmak ne kadara mal olacak?

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Botaş'ın Eylül ayı itibariyle yürürlüğe soktuğu zamlı doğal gaz fiyatlarının bu yıl gelecek doğal gaz faturalarının ne kadar olacağı sorusunu en çok merak edilenler arasına soktu.

Gazete Durum'da yer alan haberde; 1 Eylül'deki doğal gaz zammıyla birlikte, 100 metrekare büyüklüğünde bir konutta oturan ortalama 4 kişilik bir ailenin kış aylarında günlük ortalama 10 metreküp gaz yakması halinde İstanbul'da bin 785 lira, Ankara'da ise bin 650 lira fatura ödemek zorunda kalacağı belirtildi.

Botaş, 1 Eylül'de konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 25 oranında zam yapmıştı. İstanbul'da zam öncesi bir metreküp gazın fiyatı KDV dahil 4,94 (KDV'siz 4,19 Lira) lirayken, zamdan sonra bir metreküp doğal gazın fiyatı KDV dahil 5,95 (KDV'siz 5,05 lira) liraya yükseldi.

İSTANBUL'DA DOĞAL GAZ FATURASI KAÇ LİRA GELECEK?

Kaynak: Diğer