İslam Memiş'ten tüm zamanların rekorunu kıran gram altın için 'yine de alınır mı?' sorusuna yanıt: İki rakam verdi, tarihi duyurdu

Tüm zamanların rekorunu kıran gram altınla ilgili İslam Memiş'ten uyarılar geldi. Memiş, 'Gram altın yine alım fırsatı verecek mi, gram altında düşüşler sürecek mi?' sorularına yanıt veren İslam Memiş, iki rakam aralığı vererek beklentisini açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, tüm zamanların rekorunu kıran gram altın TL için uyarı yaptı. İslam Memiş, gram altının zirvede dinlenebileceğini belirterek, iki rakam aralığı verip yatırımcıların dikkatini çekti. Memiş, yükselişlerin tekrar başlamasını beklediği tarihi de verdi. Memiş, üst üste rekorların ardından 'Gram altında yeniden alım fırsatı olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. 

Youtube kanalındaki değerlendirmelerine öncelikle borsa ile başlayan İslam Memiş, "Konu malum. İsrail'in çoluk çocuk demeden, Filistin'de Müslüman kardeşlerimizi katletmesi ve bunun jeopolitik etkileri. Neler bekleniyor küresel piyasalarda? Borsada sert satışlar var, bu devam edecek mi? Borsa yatırımcısı ne yapmalı? Döviz kurlarında stabil bir durum var ancak trend yukarı yönlü. Altın ve gümüş yeni rekorlarını test etti. Yatırımcı ne yapmalı?

BORSADAKİ DÜŞÜŞLER SÜRECEK Mİ?

Borsa İstanbul 7867 puanda. Yüzde 3 satıcılı. Bu tarafta satışlar, düşüşler sürpriz değil. 7500 puanı beklemeye devam ediyoruz. Kademeli alım yapmak isteyenler, borsaya giriş yapmak istiyorlarsa yüzde 25 alabilir. İlk yüzde 25'ini alabilir. Aşağı yönlü trend devam ediyor. Ben yüzde 25 alımımı yaptım. Savunma sanayii, teknoloji ve gıda tarafını önemsiyorum. Sepet kültürü ile 3 hisse senedi ile giriş yapılmalı." dedi. 

Dolar kuru için de konuşan Memiş, "Dolar kuru 28 lirada. Şimdi 28-28.50 TL aralığını takip edeceğiz dolar kurunda. Bir sonraki ataklarda 29'lu seviyeleri konuşacağız. Yıl sonunda da muhtemelen 29.70'i konuşacağız.

Euro dolar paritesi 1.0538. Beklentinin altında bir enflasyon var. Euro dolar paritesinde bir atak göremedik. Bu da elinde dolar olanlar, euro satın alacaklara güzel bir fırsat sunmuş oluyor. Bu düşüşler kalıcı değil, agresif yükselişlere hazırlıklı olmak gerekiyor." diye konuştu. 

İslam Memiş, bu değerlendirmelerde bulunduktan sonra ons altın ve rekor üstüne rekor kıran gram altın TL için tahminlerini sıraladı...

Kaynak: Haber Global TV