İslam Memiş'ten tepetaklak piyasaya karşı uyarı: Bir sabah bir bakmışsınız... Altın mı, borsa mı, gümüş mü?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararına altın, dolar ve gümüşün refleksi ile borsadaki sert düşüşleri değerlendirdi. Memiş'in 'Bir anda yüzde 7 yükselebilir' dediği yatırım aracı dikkat çekti.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, Borsa İstanbul'da yaşanan sert düşüşleri değerlendirdi. Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi olası ihtimalleri de masaya yatırarak yatırımcıları uyardı.

İslam Memiş, bir yatırım aracına özellikle dikkat çekerek, "Bir sabah bir bakmışsınız hepsini ezip geçmiş..." sözleriyle dikkat çekti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalındaki 'Çok dikkat edin' başlıklı videosunda şu değerlendirmelerde bulundu:

"Borsa İstanbul 100 Endeksi'nde sert satışlar var. Yüzde 7'yi buldu. Borsa yatırımcısı ne yapmalı? Onları ne kurtarabilir. Dolarda yükseliş var, faiz kararı var. Döviz kurlarında ne olabilir? Altın ve gümüşte stabil durum var yön ne olabilir? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

BORSADA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul 7430 puandan günü tamamladı. Yüzde 7 değer kaybı gördük. Devre kesiciler devreye girdi. Geçen hafta 7500 puandan kademeli olarak alım yapmıştık. 3 hisse senedine giriş yapmıştık. Diğer yüzde 25 için de yatırım açıklamıştım. Bugün beklentimiz gerçekleşti ancak 7500 puandan başlarken de 8200 direncini göreceğiz, tekrar 7500 altına satışlar gelecek demiştim. 8084'e kadar yükselmişken tekrar 7430 puanda soluğu aldı.

BORSA NEDEN DÜŞTÜ?

Yine bugün Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısı vardı. İsrail'le alakalı açıklama yaptı. İsrail'e gitmeyeceğiz açıklaması vardı. Dış politika gerilimleri borsa tarafında yavaş yavaş hissedildi. Zaten borsa bir bahane arıyordu. Bu kullanılıyor.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINA GÖRE PİYASALARIN OLASI TEPKİSİ

Dolar TL kuru 28.12 lira seviyesinde. Faiz kararı var. TCMB'den faiz artırımı gelecek ancak ne kadar olacak kapalı kutu. Piyasada genel kanı 400 ya da 500 paz puan artış yönünde. Piyasalar yüzde 100 artış bekliyor. İhtimalleri değerlendirelim. TCMB beklentiyi karşılarsa 400 ya da 500 puanlık faiz artışı yaparsa dolar kurunda 28 lira altına sarkmalar olur. Dövize ihtiyacı olanlar bir fırsat yakalamış olur.
Euro TL ve diğer para birimlerinde de bir geri çekilme olacaktır. Gram altın ve gümüşte de geri çekilme olacaktır bu olursa.

İkinci ihtimal faiz artırmazsa ne olur? Dolar TL kuru hedef olarak 29 lirayı belirler. Gram altın fiyatında da yükselişler devam eder. Üçüncü ihtimal o da faiz indirmesi. Bu hiç masada olmadığı için bunun değerlendirmemek gerekiyor.

EURO DOLAR PARİTESİ

Bizim sepetimizde her şey var. Altın, döviz, borsa olduğu için biz rahat şekilde faiz kararını karşılayacağız. Yurt içi piyasalardaki altın gramında gerileme olursa buradan alım yaparız. Borsada olursa alım yaparız. Hangisi gerilerse burada alım yaparız. Euro dolar paritesi 1.0590 seviyesinde. Burada bir geri çekilme gördük. 1.0680'e geriledi. Euro dolar paritesinde her düşüş bir alım fırsatı."

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüşle ilgili beklentilerini açıkladı. Memiş, "Bir anda yüzde 7 yükselebilir" tahmini ile dikkat çekti.

Kaynak: Haber Global TV