İslam Memiş'ten temmuzun ilk haftası için uyarı: 'Altında rekor üstüne rekor' ayı geldi ama...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, temmuz ayının ilk haftasının çok kritik olduğunu söyledi. Memiş, altın için uyararak düşüşlere ve yükselişlere dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, emtia fiyatlarında rekor üstüne rekor beklediği temmuz ayının ilk haftası için ayrı bir parantez açarak uyardı. Altın fiyatlarına dikkat çeken Memiş, bu hafta için bant aralığı verdi, 'alım fırsatını kaçırmayın' dedi.

"Bu hafta olçukça önemli. Temmuz ayının ilk işlem haftasındayız. Geniş bant aralığında dolanılan bir hafta olacak" diyen Memiş, şöyle devam etti:

"Borsa İstanbul 10 bin 319 puanda. Yüzde 3 satıcılı. Bu satışlar devam ediyor. Biz borsada bekliyoruz. Neden değer kaybetti borsa? Sayın Şimşek'in önemli açıklamaları vardı, yeni vergilerden bahsetti. Borsada ve KKM'deki kazançlarla ilgili yeni vergilendirmeden bahsetti. Satışların arkasında bu açıklamaların önemli olduğunu düşünüyorum. 10 bin üzerinde dikkat etmeli küçük yatırımcı diyordum. Teknik olarak satışların devam etmesi için 10 bin 400 puan altı kapanışlar gerekiyor. İki gece bu kapanış gerekiyor. Aşağıda 10 bin puan olmaya devam edecek. Suriye tarafından gelen haber akışları da endişe verici. Borsada beklemeye devam ediyoruz.

Dolar kuru 32.67. Geçen hafta 32.92'ye kadar yükseldi. Bu hafta geriledi biraz daha. Dolar endeksindeki gerileme de burada etkili oldu. Euro/dolar paritesi 1.0755'te. Burada da 1 puanlık yükseliş oldu. Orta ve uzun vadedeki pozitif beklentimiz devam ediyor. Düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyoruz. Euro TL kuru 35 lira 15 kuruş. Dolara kıyasla pozitif seyirde"

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından bu haftanın neden önemli olduğunu açıkladı ve altınla ilgili tahminini paylaştı...