İslam Memiş'ten TCMB'nin faiz kararı öncesi gram altın uyarısı! 'Mevduat faizi' sorusuna yanıt

İslam Memiş, 'Mevduat mı, altın mı, döviz mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Mayıstan sonraki süreçte BBDK'dan TCMB'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan hemen hemen her gün yeni bir karar geliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı önemli burada. İçeride yatırımcı kısa vadeli getirilere odaklanıyor. Fırsatları da var bu getirilerden ancak bu getirileri göz önünde bulunduranların da kafası karışık. Kısa vade mi uzun vade mi yararlanmalıyım diye. Dövizim var, altınım var bozup mevduata geçsem mi diyorlar.

Benim 190 gram altınım var, gelire ihtiyacım var, bunu mevduata bırakacağım. Yüzde 40 faiz önerdi banka diye. Ben de dedim ki bu yıl sonuna kadar 1800, 2024 yılında 2500 TL öngörüyorum gram altında. Sen hangisi avantajlıysa o şekilde değerlendireceksin. Elimde 1 milyon TL param olsa emlakta mı, altında mı, dövizde mi değerlendiririm. Ben yine kişisel olarak altında değerlendiririm. 3-4 milyon TL param olsaydı 1+1 daire alır, kiraya vermeyi tercih ederdim. Bence 3 aylık en azından yıl sonuna kadar mevduatta bekleyebilirler ama ocak ayı itibarıyla, gram altında ve dövizdeki ataklarla mevduatın getirisinin altına odakla daha az olma olasılığını görüyorum.

Sabit bir getiri yüzde 40 iyi dedirtiyor ama diğerlerine bakınca ben altın, euro ve sterlinin getirisinin daha fazla olma olasılığını görüyorum. 1 milyon TL'nin 250 bin lirasını mevduatta, 250 bin lirasını dövizde euro'da, diğerlerini de altın ve gümüşte değerlendirebilirsiniz diye de düşüncem var."

Kaynak: Haber Global TV