İslam Memiş'ten çok çarpıcı 'zam' iddiası

Altın Piyasaları Uzmanı ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş konut sektörü ile altın ve dolar piyasalarındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ekmek fiyatları için de çarpıcı bir iddia ortaya atan Memiş, "Ya bunu yapacaksınız, ya fakirleşeceksiniz" diyerek dikkat çeken bir uyarı da yaptı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın Piyasaları Uzmanı, ekonomi yorumcusu İslam Memiş, Ferda Yıldırım Youtube kanalında değerlendirmeler yaptı, soruları yanıtladı.

Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, önümüzdeki dönem için gıda fiyatları konusunda uyarılarda bulundu. Konuttaki artışa da dikkat çeken Memiş, çarpıcı bir öngörü yaptı.

Altın Piyasaları Uzmanı, ekonomi yorumcusu İslam Memiş, "Dünya ekonomileri, finansal sistem iyi bir yere gitmiyor. Her geçen gün fakirleşeceğimiz bir sistem kuruldu. Bu sistemde enflasyon ile insanları bilerek isteyerek fakirleştiriyorlar. Ya zenginsin ya fakir, sistem bu. Yeni sistem tembel insanları istemiyor. Geleneksel olarak bizim önemsediğimiz yatırım araçları var. Emlak, araba... Bu tarafta hemen manipülasyona açık sistem kurdular. Çip krizi dediler, enflasyon dediler, alım gücünü indirdeler. İnsanlar mala ulaşamadı. Kendi kurdukları sistem bu engeli taşımış oldu. Bütün Avrupa'da, Afrika'da insanlar sokakta yatmaya başladı. Orada da enflasyon ciddi.

Önümüzdeki ay ABD'de yüzde 50 civarında artış bekleniyor. Burada da artış sürüyor. Alınan kararlar çok yanlış ve zamansız. Tabii bunu iyi niyet çerçevesinde söylüyoruz. Problemi kabulleneceğiz, beraber çözüm yoluna bakacağız. Siyasi bir kindarlık olarak asla algılanmamalı. Para trafiğinde ciddi yeterlilik var sadece parayı yönetme kısmında problem var Türkiye'de. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, kafeler açık, restoranlar açık, para trafiği açık" dedi.

Memiş, konut için uygulamaya konulan kredi paketi için çarpıcı sözler söylerken, tarih vererek temel gıdalara zam ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı...

Kaynak: Haber Global TV