İslam Memiş'ten sınırlı düşen 'gram altın' için flaş açıklama: Sona gelindi...

İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmesinin yaparken 'hangisine yatırım yapılmalı?' sorusuna da yanıt aradı. Memiş'in tahminleri şöyle:

"Dolar kuru 19.27 ekranlarda. Serbest piyasalarda 19.62-67 lira aralığında. Haftanın ilk işlem gününde yükselişler devam etti, haziran sonrasına kadar devam edecek. Hedefimiz 24-25 lira aralığı. Şu parti kazanırsa dolar 10 lira olacak, bu parti kazanırsa 30 lira olacak sözleri tam cahil işi. Tam bir komedi. Bugünkü teknik veriler, analizler 24-25 lira aralığını işaret ediyor. Aracı şirketler, finans kuruluşları bu fiyatları makul görüyor.

"ELİNDEKİ PARA DOLARDA DEĞİL, EURO'DA DAHA FAZLA KAZANABİLİR"

Euro TL 20.91 seviyesinde ekranlarda. Kapalıçarşı'da 21.25 ve 21.34 lira aralığında. Yani 21 lira üzerinde. Euro dolar paritesi 1.09'a kadar yükseldi ancak 1.0750'ye kadar gerileme mümkün olabilir, dikkat edin uyarılarım vardı. 1.0842 seviyesinde parite. 1.08 aşağısında rakamları beklemeye devam ediyor. Bu seviyeler orta ve uzun vade yatırımcısı için mükemmel fırsatlar verecek çünkü yaz aylarında 1.15 seviyesini bekliyoruz. Kimse euro ne olacak, sterlin ne olacak sorusunu sormuyor. Dolar ne olacak sorusunu soruyor. Bu zihniyet reformu gerçekleştikten sonra kişinin finansal okuryazarlığı artmış olacak. Yıllar sonra aslında dolar yatırımının kazandırmadığını anlamış olacak. En çok konuşulan en az kazandıran. Geçmiş yıllarda bu kadar olanaklar yoktu, net şeyler anlatamıyordunuz, şimdi anında net bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Dolar 24-25 lira olacak, euro ne olacak? Çarpanına baktığınızda en az 27-28 lira maksimum da 30-31 olabilir. Senin elindeki para dolarda değil, euro'da daha fazla değer kazanacak."

İslam Memiş, dolar ve euro değerlendirmesinin ardından beklenen gram altın açıklamasını yaptı...

Kaynak: Haber Global TV