İslam Memiş'ten 'sessizliğin arkası tufan' uyarısı: Gram altın için 10 Haziran sonrası...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'bu sessizliğin arkası tufan' diyerek gram altında yaşanan ilginç gelişmeye dikkat çekti. Memiş, 10 Haziran gününe de Kurban Bayramı öncesinde özel bir parantez açtı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, piyasalarda bu hafta yaşanan hareketliliği açıklanan veriler üzerinde değerlendirdi. Memiş, genel olarak 'sessizliğin arkası tufan' uyarısı yaparken, gram altın için 10 Haziran Pazartesi gününe özellikle dikkat çekti. Memiş, euro yatırımcısına ya da euro'ya ihtiyacı olanlara da özellikle seslendi. 

Memiş'in açıklamaları şöyle: 

Bir haftayı daha geride bıraktık. Piyasalarda sert dalgalanmalar vardı bu hafta. Yüksek gelen bir enflasyon vardı pazartesi açıklamaya göre. Önümüzdeki aylarda sert düşüşlerin beklentisi var artık. Rakamsal değerlerin gerileyeceğini ama cebimize, sofralarımıza yansımasını takip edeceğiz. Ticaret Bakanlığı sahada aktif rol aldıktan sonra, sizin fiyatlarınız neden düşmüyor gibi faaliyetler yapılırsa evet enflasyonda düşüşü cebimize yansıtabiliriz. Eylül itibarıyla yüzde 50 altında enflasyon bekleniyor. Umarım enflasyon geriler.

Borsa tarafında bu hafta boyunca düşüş yönlü öngörüm devam etti. Sık sık ifade ettim. Borsa İstanbul 10 bin 165 puanda, yüzde 1.15 satıcılı, düşüşle haftayı tamamladı. Borsa tarafında 10 bin aşağısında düşüş öngörüm devam ediyor. 9800, 9600 ve 9400 seviyelerini bekliyoruz. Ona göre beklemeyi sürdüreceğiz. Satışlar bizim nazarımızda daha bitmedi. Yukarıda bir alan var ama teknik olarak, sağlıklı yükselişler için destek seviyelerine geri çekilmeleri bekliyorum. Borsadan sıkılan birçok arkadaşımız oldu. Biz borsada 9000'den çıkıp 23.65'ten gümüş alınca, borsa 10 bine yükselince herkes gülüyordu. Bizim toplumumuzda hasetlik var. Bu toplumumuzun çöküşüyle ilgili bir durum. Kötü niyetli insanlar maalesef var. 23.65'ten aldığımız gümüş gramı 33.50'ye kadar yükseldi.

10 bin üzerinde her önüne gelen borsada kazanamayacak uyarılarım vardı, bu uyarılarım devam ediyor. Uyarıyı dikkate almayanlara zaman kaybı gibi bir bedel olacak.

Dolar kurunda orta ve uzun vadede pozitif beklentim devam ediyor. Euro/dolar paritesi 1.0820'de ama önümüzdeki hafta 1.0750'yi takip etmeyi sürdüreceğiz. Elinde dolar bulunduran, euro'ya ihtiyacı olanlar bu değer kayıplarını bayrama kadar fırsata çevirmeli. Elinde TL vardır, euro alması gerekiyordur, güzel bir fırsat geldi. Birkaç gün içinde elindeki TL ile euro ile işin varsa değerlendirebilirsin. Euro/dolar paritesinde beklentimiz 1.12 olduğu için bu yıl, düşüşler, 1.08 altındaki rakamlar bizim nazarımızda alım fırsatı.