İslam Memiş'ten petrol fiyatları için kötü senaryo: Beklediği rakamı açıkladı

Ekonomi yazarı ve altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten sonbahar uyarısı geldi. Enflasyon kaynaklı yükselişlere dikkat çeken Memiş, 'yatırımcılar hazırlıklı olmalı' diyerek öngörülerde bulundu. Memiş'in dolar ve petrol tahmini de dikkat çekti.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Youtube yayınında özellikle enflasyon rakamları kaynaklı etkilere dikkat çekerek, eylül, ekim ve kasım aylarına ilişkin 'hazırlıklı olunmalı' uyarısı yaptı.

Fed'in kararı ve bunun etkilerini değerlendirerek sözlerine başlayan Memiş, "Fed'in 28 yıl aradan sonra 75 baz puanlık faiz artırımı yapması, şüphesiz bizim gibi dolara ihtiyacı olan gelişen ülkeleri olumsuz yönde etkileyecektir. Bu artırımlara yıl sonuna kadar da devam edecek. Para politikasındaki yol haritası bu. Enerji krizi var, genel trend yukarı. Dolar ve petrol fiyatlarının yüksek olması enflasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor. Dövize ihtiyaç olduğunda yeni kur atakları görülmesi bizi zorlayacaktır. İhracat ve büyümede bu sürece olumlu bakılsa da ben enflasyon düşük olmadıkça bunun etkisinin olmadığını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Haber Global TV