İslam Memiş'ten o soruya yanıt: GES mi, Kur Korumalı Mevduat mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Gelire Endeksli Senet (GES) ve Kur Korumalı Mevduat'tan hangisinin daha iyi olduğunu İslam Memiş açıkladı.

Son Güncelleme:

Bir Youtube kanalına konuşan İslam Memiş, GES ve Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat'ı karşılaştırırken yapılan bir hataya da dikkat çekti. 

İşte İslam Memiş'in yorumu:

"Adı üzerinde kur garantili ayrıca faiz getirisi de var. GES'te getiri var ama çok düşük bir rakamda var. Halka da çok fazla anlatılamadı. Maliye Bakanı anlattı, çok ciddi bir teveccüh var dedi ama ben şahsen katılmıyorum. Çünkü halka tam olarak anlatılmayınca bireysel yatırımcıların buna yönelmesi zor görünüyor. Bakanlık, bankalara talimat vererek, bankaların müşterilerini yönlendirmesini isterse olabilir.

Kur korumalı ise sokağa çıkan vatandaş tarafından net bir biçimde anlaşıldı. Kafalarında soru işareti kalmadı. Diğerini ise anlayamadı, çok alelacele açıklama oldu. Bireysel yatırımcı gözüyle sokaktaki vatandaşın çok anlamadığını söyleyebilirim. Bankacısı tavsiye ederse girişler olur ama bireysel olarak kur korumalı sistem biraz daha mantıklı geliyor bana."

Sonraki Haber