İslam Memiş'ten Merkez Bankası'na 2 lira önerisi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, maliyetlerin arttığı şu dönemde Merkez Bankası'na ilginç bir öneride bulundu: 2 lira!

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

İslam Memiş, Youtube kanalında mevcut ekonomik şartları değerlendirirken tasarruflarıyla alım yapmak isteyenlerin "Ev mi, araba mı?" sorusuna yanıt verdi. Merkez Bankası'na da bir öneride bulundu. 

İşte İslam Memiş'in açıklamaları
"Ekonomi yönetimi aynı ezberde devam ederse bu sıkıntılı süreç biraz daha sürebilir.

Bu süreçte dolarla ya da altınla değil geliriniz neyse onunla borçlanmalısınız. Aksi halde oldukça riskli olur.

Emlak piyasasında ev almak isteyenlerin bir an önce evlerini almaları gerektiğini ifade etmiştim. Aynı düşüncem devam ediyor. Emlak sektöründe düşüşlerin aksine yükselişler devam eder. Eve ihtiyacı olan bir an önce almalı.

2. El otomobil fiyatlarında düşüş beklentim vardı. Aralık ayında kur nedeniyle yüzde 10, aralık mart arasında da durgunluk satış olmaması nedeniyle fiyatların yüzde 10 daha gerilediğini gördük.

Kur nedenli sıfır araçlarda Nisan ayı itibariyle bir yükseliş yaşanabilir.

EV Mİ ALMALI, OTOMOBİL Mİ?

Bu fiyatlarla bir araba bir ev fiyatı olmuş. İnsanlar araba almayı mı tercih eder, ev almayı mı? Sıfır otomobil üzerinden konuşursak bu fiyatlardan otomobil almak çok da mantıklı değil. 2. El otomobili düşünenler ise bu fiyatları kabulleniyorsa alım yapabilirler.

İslam Memiş, Merkez Bankası'na da ilginç bir öneride bulundu. Detaylar haberimizin devamında.

Kaynak: Haber Global TV