İslam Memiş'ten Kurban Bayramı öncesi 'gram altın' uyarısı: 3500 TL tahminim...

Finans analisti İslam Memiş, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi piyasalarla ilgili yatırımcıları uyardı. Memiş, gram altın için ortaya attığı 3500 TL tahminine ilişkin açıklık getirdi.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Kurban Bayramı öncesi ve haftanın son işlem günü öncesinde piyasalara dair yorumlarda bulundu, beklentilerini açıkladı. Memiş, Youtube hesabındaki video anlatımında, "Borsa İstanbul 10 bin 344 puanda. Yatay seyrini koruyor. 10 bin 400 puan kritik bir direnç seviyesi. Teknik olarak düzeltmeler daha bitmedi. Hem BRICS hem Putin açıklaması, dış politikada farklı gerilimlere neden olabilir. Türkiye'nin Batı'yla finansman anlaşmalarını çok istemeyen bir açıklama yaptı. Bu borsayı belki etkileyebilir ama bayramdan sonra yeni rallileri bekleyeceğiz. Bayrama kadar olan süreçte destek seviyelerini takip edeceğim. Bant aralığım 10 bin altına sarkmalar, yukarıda ise 10 bin 400" dedi.

İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Dolar kuru normalleşmeye başladı. Borsa tarafında vergilendirme dedikodusu moralleri bozmuştu. Dolar kuru yukarı yönlü hareket etmişti. 32.20 - 32.25'te dinlenmek isteyebilir ama orta ve uzun vadede yabancı para birimlerinde yükseliş beklentim devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası 5 yıl aradan sonra faiz indirimi yaptı beklentiler doğrultusunda. Bu diğer gelişmiş ülkelerin indirim yapacağının sinyalini verdi. Şimdi gözlerimiz Fed'de. Fed ne yapacak bakalım. Ben de yıl sonuna kadar Fed'den 25 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyorum. Euro/dolar paritesinde 1.0750 ve 1.0900 bandını izliyoruz. ABD tarım dışı istihdam verisi var. Önümüzdeki hafta destek seviyelerini takip edeceğiz."

İslam Memiş, bu sözlerinin ardından gram altında 3500 TL beklentisiyle ilgili konuştu...