İslam Memiş'ten kalan son 3 ay için uyarı: Gram altın, dolar ve borsa...! "Destek var"

Altın uzmanı İslam Memiş, geride bıraktığımız haftayı değerlendirdi, önümüzdeki günler için gram altın, dolar, euro, gram gümüş ve borsa tahminlerini açıkladı. Memiş, 'Satma' başlıklı videosunda yılın kalan son 3 ayında beklediği zirveleri açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'Satma!' başlıklı Youtube videosunda borsa, dolar, euro, gram altın, ons altın, ons gümüş, gram gümüş değerlendirmelerinde bulundu.

İlk olarak borsa, merkez bankalarının faiz kararları ve dolar-euro'yu değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

Borsa İstanbul 8000 üzerinde tutunuyor. Yukarıda 8400-8450 puan var. Ben düşüş öngörümü devam ettiriyorum. Alım fırsatları geldiğinde size açıklayacağım. Bu seviyeler belli. 7500 puan seviyesinde yüzde 50 ve altına sarkmalarda 3 hamlede borsaya giriş düşünüyorum ve bunu 2024'e kadar bekleteceğiz. 2024 yılı öngörüm borsada 15 bin puan seviyesi. Haftalık bazda sert düşüşler de yaşandı. Benim için negatif görünüm devam ediyor. Hızlı düşüşler olmadıkça borsaya girmeyi tercih etmeyeceğim.

Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandık. Fed ve TCMB kararlarını açıkladı. Her iki karar beklentiler doğrultusundaydı. Bir sürpriz yapılmadı. Faiz artırılacak ama dolar düşecek diyenler yanılabilir. Dolar 27 lira seviyesindeydi. Şu anda haftanın son işlem gününde dolar TL 27.16 seviyesinde. Yani düşük bir rakam yok. Dolarda bu yıl sonu beklentimiz 29.70 lira. Euro'da 34 lirayı beklemeye devam ediyorum. Döviz kurlarında düşük rakam bekleyen yanılabilir. Zarar edebilir.

Bu hafta euro dolar paritesindeki düşük değerler önemliydi. Dolar endeksi de 105 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki enstrümanlar değer kaybetti. Euro dolar paritesi de orta ve uzun vadeli yatırımcılar için toplama fırsatı sunuyor.

İslam Memiş, daha sonra gram altın ve gram gümüş beklentilerini, yıl sonuna dair zirve tahminlerini açıkladı. Memiş, gram altını destekleyecek o etkeni de aktardı...

Kaynak: Haber Global TV