İslam Memiş'ten gram ve çeyrek altın için yeni tahmin! 'Bugün aşılması gereken bir eşik var' deyip uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dün ABD'de açıklanan enflasyon verisinin ardından adeta coşan piyasalar için bugünkü veriye de dikkat çekip bir uyarıda bulundu. Memiş, borsa, dolar, gram altın, çeyrek altın ve ons altın için tahminlerini açıkladı. 

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, dün ABD'de açıklanan enflasyon rakamları sonrası piyasalardaki hareketlilik için, "Dananın kuyruğu koptu. ABD'deki enflasyon verisi açıklandı, piyasalarda coşku oluştu" yorumunu yaptı. Memiş, ABD'den bugün gelecek veriye de ayrı bir parantez açtı. 

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 11 bin 16 puanla, günü yüzde 2'lik değer artışı ile tamamladı. 10 bin 800 üzerinde tutunma çabasını gerçekleştirdi. Bugün 11 bin üzerinde kalıcı olabilirse, önümüzdeki hafta 11 bin 200 puan borsada takip edeceğimiz rakam olacak" diye konuştu. 

Memiş, şöyle devam etti: "Dolar kuru 32 lira 84 kuruş. Dolar endeksi geriledi, buna rağmen dolar/TL kuru güçlü duruyor. 40-45 lira beklentim devam ediyor dolar/TL kurunda. Burada bir revize yapmıyorum."

İslam Memiş, dolar karşısındaki varlıklar için 'dananın kuyruğu koptu' derken, yeni zirveler için bugün aşılması gereken eşikleri rakamsal olarak tek tek açıkladı. Memiş, gram altın, çeyrek altın ve tam altındaki rekor tahminlerini de paylaştı...