İslam Memiş'ten gram altında 'sürpriz' uyarısı: Altın ve gümüşü satıp...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili 'sürprizler bekliyorum' tahmininde bulundu. Memiş, şu anki rakamlarla 'Elimdeki altın ve gümüşü satıp ev almalı mıyım?' sorusuna da yanıt verdi.

Son Güncelleme:

Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin tahminlerde bulundu. Gram altın tarafında 'sürpriz' uyarısı veren İslam Memiş, "Elimdeki altın ve gümüşü satıp ev almalı mıyım?" sorusunu da yanıtladı.

"Piyasalar oldukça sıkıcı" diyen İslam Memiş, "Borsada, döviz kurlarında, altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında bir kırılım yok. Yatırımcılar da yönü merakla bekliyor. Mayıs ve haziran ayları için manipülasyon piyasası uyarısı yapmıştım. Mayıs-haziran aylarında dinlenme modunda olan bir piyasa bizleri bekliyor. Merkez bankalarının kontrolünde olan bir süreç var" ifadelerini kullandı.

"Fed temmuzda faiz indirimine gidecek mi, olasılık ortadan kalktı mı? Piyasalar hikaye arayışında. Herkes yatay bir şekilde izliyor piyasaları" diye devam eden Memiş, şunları söyledi:

"Borsa İstanbul 10 bin 180 puanda. 9800-10 bin 500 puan geçerliliğini koruyor. Ons altın 2354 dolarda. Bu haftaki 2280-2380 doları takip edeceğiz. Gram altın fikizi tarafta 2440-2460 lira aralığında. Burada da bir yön belirsizliği var. Düşük altın vermiyorlar. 2400-2500 lira aralığını bekleyeceğiz gram altında. Mayıs-haziran ayında dalgalı izleyeceğiz.

Piyasalarda heyecanlandıran haber akışı yok. Sadece iç piyasalarda ekonomi yönetimine odaklandık. Genele baktığımızda biz biraz daha dinlenen bir piyasa, baskılanan bir piyasa göreceğiz. Dedikodular da dolanıyor. Dolar 20 lira olacakmış, altın şöyle olacakmış... Bizim yıllık öngörümüzde bir değişiklik yok. Dövizdeki yükseliş beklentimiz, emtia yükselişi beklentimizde bozulma yok."

İslam Memiş, bu sözlerinin ardından altında 'sürpriz' uyarısı yaptı...