İslam Memiş'ten gram altında '2450-2500 TL' şifresi

Altın ve para piyasaları uzmanı temmuz ayına sayılı günler kala gram altın için uyarılarına devam ediyor. Memiş, son olarak '2450-2500 TL' şifresi verdi...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Finans analisti İslam Memiş, temmuz ayı öncesi piyasalara ilişkin son tahminlerini paylaştı. İslam Memiş, gram altında bir aralık vererek yatırımcıları uyardı. 

Memiş'in açıklamaları şöyle: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, faiz sabit tutuldu. Beklentiler karşılandı. Yılın son ayına kadar Merkez Bankası'ndan faiz indirimi sinyali olasılığı zayıf ancak eylülde Fed faiz indirirse Merkez Bankası eylülde faiz indirimi yapabilir diye düşünüyorum. Fed'e göre hamle yapılacaktır. Enflasyonun yüksel olduğuna vurgu yapıldı metinde. Jeopolitik riskler yer aldı.

Ekonomi yönetiminin beklentisi karşılandığı için herkes aynı çatı altında toplandığı için genel itibarıyla veriler, not artırımları, gri listeden çıkma olasılığı gibi pozitif etkenler de beklentileri karşılıyor. Gri listeden çıkma olayının biraz abartıldığını düşünüyorum ben. Borsada yeni ralli olacak deniyor, ben böyle düşünmüyorum. Gri listeye alınmanın zaten bir bedeli vardı, bu bedelden kurtulmamız coşacağımız anlamına gelmiyor. Normalleşiyoruz aslında. Bahar havası olacağını düşünmüyorum.

Borsa İstanbul yüzde 1.5 yükselişte. Düşüşlerin teknik düzeltmesi yaşanıyor. 10 bin 700'de tutunabilirse 11 bin üzerini konuşabiliriz. Bu akşam görmüş olacağız bunu. Dar bant aralığında bir borsa var.

İslam Memiş, ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş tahminlerini şöyle paylaştı...