İslam Memiş'ten 'Gram altın' yerine çok konuşulacak yeni öneri

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklanmışken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten gram altın ve dolar için açıklamalar geldi. Memiş, yeni açıklamasında, gram altın ve dolar yerine önerdiği yatırım aracığını açıkladı.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve ara piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten, kritik Amerikan Merkez Bankası Fed faiz kararı öncesinde piyasalara ilişkin değerlendirmeler ve uyarılar geldi. Memiş, gram altın ve dolar yerine yatırım yapılabilecek enstrümanları değerlendirdi.

"Bugün önemli bir gün dikkat!" başlıklı bir video paylaşan Memiş, açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek şunları söyledi: Bugün Fed'in faiz kararı var. Küresel piyasalarda hem doların seyri hem yurt için piyasalarda kur üzerinden önemli bir etkiye neden olacak. Doların karşısında kripto paraların, emtiaların çöküşe uğradığını gördük. Özellikle son 3 günde yaşanan sert düşüşlerle birlikte Fed'in faiz artırımları her ne kadar 3 kez devam etse de dolar endeksinin yükselişi veya faizle enflasyonun önüne geçemediklerini de gözlemliyoruz. Merkez Bankaları dünyada faiz artırıyor ancak enflasyonla mücadele imkansız hale geliyor.

Ekonomik krizle alakalı, gıda kıtlığıyla başlayan süreçte Merkez Bankaları makas değişikliğine gidecek mi, bunun önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz. Küresel piyasalarda insanların varlıklarına çökerek, değerinin kaybettirerek küresel soygun sürecinde olduğumuzu da gözlemliyoruz.

Kaynak: Haber Global TV