İslam Memiş'ten 'gram altın' ve dolar için felaket gibi uyarı! Tarih vermeyi de ihmal etmedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalar için çok çarpıcı ifadeler kullandı. Dolar, gram altın, gümüş gibi yatırım araçlarını değerlendiren Memiş, 'Büyük tufanın ayak sesleri' diyerek tarih verip uyarılarda bulundu.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükseliş ile dolar karşısındaki emtia ve diğer para birimlerindeki hareketliliği değerlendirdi.

Youtube hesabından açıklamalarda bulunan ve değerlendirmelerinin kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi: "Küresel piyasalarda neler oluyor, özellikle panik olanlar, yatırımcılar neler yapmalı? Özellikle gümüş yatırımcıları panik olmuş, neler yapmalılar. Eylül, ekim hazırlığı için neler yapmalıyız, bu gibi soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Son iki gündür küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Altının ons, gümüşün ons fiyatında düşüş var. Kriptoda yatırım seyir var. Brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler gördük ancak bu resesyonun başladığını bir işaretidir. 'Emtia fiyatları düşüyor, dolar yükseliyor'un cevabı şudur: Resesyon resmi olarak küresel piyasalarda fiyatlanmaya başladı."

Bu sözlerinin ardından 'gardınızı alın' ve 'büyük tufanın ayak sesleri' uyarısı yapan Memiş, dikkat çeken öngörülerde bulundu...

Kaynak: Haber Global TV