İslam Memiş'ten gram altın için yeni tahmin 1880 TL! "Endişelerim var, araştırıyorum..."

Finans analisti İslam Memiş, gram altında yeni bir zirve rakamını duyurdu. Memiş'in 2024 yılına dair uyarısı ise dikkat çekti. "Endişelerim var, araştırıyorum" diyen Memiş, bu noktada merkez bankaları ve enflasyona işaret etti.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında 1880 TL seviyesi için flaş açıklamalarda bulundu. Memiş'in 2024 yılına dair öngörüsü ise dikkat çekti: "Bazı endişelerim var ve..."

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, Youtube kanalında yayınladığı son videosunda öncelikle borsa ve dolar-euro tahminlerini aktardı:

"Yoğun bir açıklamaların olduğu haftayı geride bıraktık. Döviz kurlarında stabil durum devam edecek mi, borsada ralli devam eder mi? Altın ve gümüş fiyatları ne olur? Borsa İstanbul 100 endeksi bu haftayı yeni rekorlar tazeledi, yükseliş trendi devam ediyor. 7067'den tamamladı, yüzde 3 primle haftayı bitirdi. Borsa tarafında bir aydır yükseliş yönlü risklerin devam ettiğini, yatırımcıların dikkat etmesi gerektiğini sık sık anımsattım. Borsa endeksi tarafında 6000 seviyelerini hala bekliyorum. Düşüş yönlü beklentim devam ediyor. Yükselişlerin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Neden bu kadar agresif yükselişler var. Bunları sorgulamak lazım. Yıl sonuna kadar yukarı yönlü hareketler devam edecek. 7700 puanı telafuz ettim ancak mantıksız bazı sorular var. Riskli bulduğumu söylemek istiyorum.

Dolar TL haftayı sabit fiyatlamadan geçti. Serbest piyaslarda 27 lira devam ediyor. Euro dolar paritesinin toparlanması aşağı yönlü destekledi. Piyasalarda bir anormallik var. Yükselişe neden olması lazım euro dolar paritesinin. Önümüzdeki haftalarda sebep ve sonucu tekrar yorumlayacağız. Yıl sonuna kadar pozitif beklentimiz devam ediyor. Yukarıda 28.50 lira seviyesi var. Dövize ihtiyacı olanlar bu seviyelere dikkat etmeli. Euro TL 30 TL altında. Serbest piyasalarda 29.63-78 bandında. Hedefimizde bir bozulma yok. 32 ve devamında 34 beklentim devam ediyor. Burada bel kemiği dolar kuru. Buradaki sabitleme değer kayıplarına neden oldu. Dolar mı euro mu alayım sorusuna cevap değişmedi. Euro."

İslam Memiş bu değerlendirmesinin ardından gram altın için 1880 TL tahminini açıkladı ve 2024 yılı için 'kötü haberi' verdi... İşte o sözler! 

Kaynak: Haber Global TV